Moeite om jouw boodschap over te brengen?

Een geanimeerd(=bezield) verhaal zorgt ervoor dat mensen geboeid blijven luisteren als je ze toespreekt, zoals tijdens een Nieuwjaarsborrel of pep-talk voor je team. Een geanimeerd verhaal zorgt ervoor dat de ander geraakt wordt en geïnspireerd raakt om in actie te komen. Denk hierbij aan klantgesprekken, maar ook bijvoorbeeld aan jouw voorwoord in de nieuwsbrief. 

In deze interactieve lezing geef ik, vanuit mijn expertise als animatiefilmmaker antwoord op de vragen: Hoe vertel je geanimeerde verhalen? En hoe vertel je geanimeerd verhalen?

Boek mij als spreker

Bekijk hier mijn TEDtalk 'Embrace your clumsiness and live an awkward life':


Waar gaat de lezing over?

Verhalen vertellen is een belangrijke manier om mensen aan je te binden en een boodschap over te brengen. Een geanimeerd (=bezield) verhaal doet meer dan dat. Het zorgt ervoor dat je mensen raakt en in beweging zet. Maar wat levert het vertellen van geanimeerde verhalen op? En ook belangrijk: Hoe vertel je dan geanimeerd een verhaal?

Als animatiefilmmaker ben ik altijd bezig met verhalen vertellen, eigen verhalen, maar ook die van mijn klanten. Vanuit mijn animatieachtergond laat ik de deelnemers zien wat de basiselementen zijn van een geanimeerd verhaal. En daag ik ze uit om hier zelf actief mee aan de slag te gaan.

Het geanimeerd vertellen van een verhaal is minstens zo belangrijk. Als docent en TEDxspreker ken ik de valkuilen van geanimeerd vertellen. Lukt het namelijk niet, dan zal je publiek afhaken. Of erger nog in slaap vallen. Welke mentale factoren zijn van invloed op het geanimeerd kunnen vertellen en hoe kun ze overwinnen?

Daarnaast is het vooral een interactieve lezing, waarbij genoeg ruimte is voor creativiteit stimulerende oefeningen en vragen van de deelnemers.

 

Raimke met bril

 

Wat leert het publiek hiervan?

Wat de voordelen zijn van verhalen in het dagelijkse (werk)leven. De basiselementen voor het vertellen van een geanimeerd verhaal. En inzicht in de mentale factoren die noodzakelijk zijn om een geanimeerd verhaal te vertellen. 

In 60 minuten neem ik het publiek mee in een afwisselende lezing vol geanimeerde verhalen, visuele voorbeelden, opdrachten en interactie met het publiek en een hartverwarmend verhaal over een emmer.

Deze mensen ging je voor

In een wereld waar iedereen graag laat zien hoe perfect zijn of haar leven is, is het een verademing om van iemand te horen: “ik ben onhandig!” Raimke deelt de, soms idiote, onhandigheden uit haar leven. Niet alleen om een tegenhanger te zijn naar de “perfecte” beelden die iedereen graag laten zien, maar ook om geleerde lessen te delen en de luisteraar te inspireren. Vallen, opstaan en weer doorgaan – een motto waar we allemaal mee te maken krijgen. Hoe fijn is het om dan te horen of lezen, dat anderen je al voor zijn gegaan en lachend de volgende hobbel hebben genomen. Dat is wat Raimke mij met haar verhalen laat zien!
“i wish I could be more clumsy in life ”

TEDxBreda  //  Saskia Mulder

Raimke heeft een animatieworkshop verzorgt voor de trainers/adviseurs/ontwerpers van Firma De Groot. Raimke weet mensen mee te nemen in haar wondere wereld van de animatiefilm. Haar enthousiasme en sprekende liefde voor deze kunstvorm van communiceren en informeren werkt aanstekelijk.

Firma De Groot  //  Tom Scholte

Raimke heeft op mijn verzoek een lezing verzorgd voor de sponsors van Popelucht (Nieuwe Nobelaer) in Etten-Leur. Ze wist iedereen te boeien met haar leuke, herkenbare anekdotes. Ze wist haar verhaal ook aan te laten sluiten bij de rol van onze sponsors. Het werd daardoor een inspirerende avond.
Iedereen vond het een geslaagde bijeenkomst. Ik kan Raimke als spreker daarom zeker aanbevelen.

Popelucht  //  Maurice Molenaar

De lezing 'Geanimeerde verhalen vertellen' boeken?

Zullen we samen kijken of de lezing aansluit bij jouw behoefte (en die je team)? Benieuwd of de lezing kan worden afgestemd op jouw specifieke vraag? Of kan ik je op een andere manier helpen?

Neem contact op